Az IT szektor megjelenése Debrecenben 2001-re tehető. A szolgáltatóiparban, így az informatikai outsourcing területén is, az ügyfelek által elvárt minőség, megbízhatóság, pontosság, gyorsaság alapja az ember. A városunkba betelepült cégek azért választották Debrecent, mert itt találták meg a számukra nélkülözhetetlen, magasan kvalifikált, nyelveket beszélő munkaerőt. 

Az élelmiszeriparral szemben támasztott globális szükséglet egy része mennyiségi igényt támaszt, ugyanakkor egyre nő a minőségi, feldolgozott élelmiszerek iránti globális igény is. Magyarország mezőgazdasági termelése és feldolgozóipara mind az élelmezésbiztonság, mind a minőségi élelmiszerek piacán jelentős potenciállal rendelkezik.

A magyar gyógyszergyártás jelene, nemzetgazdasági szerepe és súlya hosszú évtizedek sikeres munkájának eredményeként jött létre. A magyar gyógyszergyárak jelenleg a világ csaknem 100 országába szállítják készítményeiket, és betegek tízmilliói gyógyulnak magyar gyógyszerrel. Városunkban mintegy 2 300-an dolgoznak a gyógyszergyártásban.